Duurzaamheidsregelingen

Op deze pagina vindt u een overzicht van duurzaamheidsregelingen, subsidies en leningen. 

Bent u benieuwd naar welke subsidies, regelingen en leningen er zijn om uw woning te verduurzamen? Op deze pagina vindt u een kort overzicht. Klik op de link bij de regeling voor meer informatie en de voorwaarden.

Via Duurzaam Bouwloket kunt u een subsidiecheck doen. U vult uw postcode en huisnummer in en u krijgt vervolgens een overzicht van alle regelingen die er zijn. 

Subsidies en regelingen

Isolatieactie Opsterland (LAI)

Gemeente Opsterland heeft nu een isolatieactie. Wij bieden u € 2.177,- om te besteden aan isolatie in uw huis. U mag meedoen aan deze actie wanneer uw huis nog niet goed is geïsoleerd en de WOZ-waarde van uw huis lager is dan € 325.000,- (peildatum 2022).

KIik hier voor alle voorwaarden en om een aanvraag te doen. 

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

Deze subsidie is voor woningeigenaren. U kunt subsidie krijgen voor isolatiemaatregelen, warmtepompen, zonneboilers en warmtenetaansluitingen.

Klik hier voor de voorwaarden en om een aanvraag te doen. 

Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)

Deze subsidieregeling is voor particulieren. Het is voor de aankoop van een volledig elektrische auto. Dit mag een nieuwe of gebruikte, eigen of private lease auto zijn.

Klik hier voor de voorwaarden en om een aanvraag te doen. 

Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH)

Verhuurt u een woning? Dan komt u misschien in aanmerking voor de SVOH. Met deze regeling krijgt u subsidie voor energiebesparende maatregelen om uw huurwoning(en) te verduurzamen.

Klik hier voor meer informatie. 

Leningen

Blijverslening

Deze lening is voor huurders en woningeigenaren. Met de blijverslening maakt u uw woning levensloopbestendig. Van het geleende bedrag moet minstens 50% voor dit doel gebruikt worden, de andere 50% mag voor energiebesparende maatregelen of asbestverwijdering gebruikt worden. 

Klik hier voor de voorwaarden en om een aanvraag te doen. 

Verzilverlening

De Verzilverlening is voor woningeigenaren. Er geldt een minimale leeftijd van 10 jaar voor de wettelijke AOW-leeftijd. Het doel van de Verzilverlening is om de woning levensloop bestendig te maken. Het energiezuiniger maken van de woning en asbestverwijdering valt hier ook onder.

Klik hier voor de voorwaarden en om een aanvraag te doen. 

Energiebespaarlening Warmtefonds

Deze lening is voor het verduurzamen van de woning door het toepassen van één of meer verduurzamingsmaatregelen. Heeft u een verzamelinkomen van minder dan €48.625? Dan betaalt u geen rente. 

Klik hier voor de voorwaarden en om een aanvraag te doen.