Veel mensen willen energie en gas besparen, maar vinden het lastig om een concreet plan te maken voor hun eigen huis. Heeft u slimme duurzame stappen gezet zoals dakisolatie, HR++ glas of een warmtepomp? Help anderen op weg! Meld uw woning aan als voorbeeld op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route en stel uw woning open voor bezoekers op 29 oktober en 5 november.

Al 10 jaar lang delen enthousiaste huiseigenaren in Nederland hun ervaring met duurzaam wonen.

Voor inwoners die hier ook mee aan de slag willen, is het ontzettend waardevol om eens een duurzaam huis te bezoeken. Hoe werkt een warmtepomp nou eigenlijk of hoe pakt u het isoleren van uw dak aan? Op 29 oktober en 5 november kunnen bezoekers dit in de praktijk ervaren en vragen stellen aan een huiseigenaar.

Aanmelden

Gemeente Opsterland doet dit jaar mee aan de Duurzame Huizen Route en is op zoek naar voorbeelden in de omgeving. Heeft u als ervaringsdeskundige tips over het duurzamer maken van uw huis? Meld uw woning dan aan en deel uw verhaal. Of u nu grotere of kleinere maatregelen hebt genomen: alle ervaringen zijn welkom! Aanmelden kan via: www.duurzamehuizenroute.nl