Fijn dat u er bent! Voor deze website gebruiken wij cookies. Als u verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goedvindt.

Privacyverklaring en cookies

Groene Tour

In Bakkeveen is de Groene Tour gestart: een interactieve, duurzame route door Bakkeveen. Doet u ook mee?

Groene Tour

De Groene Tour is een duurzame route door Bakkeveen. In het dorp vindt u paaltjes met QR-codes, die te vinden zijn op de kaart. De QR-codes staan vlakbij een groene 'hotspot'; een plek waar iets gebeurt op het gebied van duurzaamheid. Door de QR-code te scannen met uw telefoon, krijgt u een verhaal te lezen over deze hotspot en een quizvraag. Weet u het antwoord op deze quizvraag? U maakt dan kans op een prijs!

Download hier de kaart. 

 

De Groene Tour is op verschillende manieren te beleven. Lopend, op de fiets of step. Maar misschien ook wel op skeelers of op de skelter?

 

Op 8 oktober werd de Groene Tour geopend

Op 8 oktober 2021, de Dag van de Duurzaamheid, is de Groene Tour officieel geopend. Wethouder Rob Jonkman opende de Groene Tour door samen met basisschoolleerlingen wintergroenten te planten in een verrijdbare moestuin.

De middag zat bomvol duurzame activiteiten voor jong en oud. Zo werd er kunst gemaakt van afval en gekookt met (h)eerlijke producten. Er werden fietsen gecheckt op veiligheid, blije kindergezichtjes geschminkt tot de mooiste insecten en de vegan foodtruck serveerde allerlei lekkers. Een groene middag met een gouden randje!