Heine Tolsma (82): huis verduurzaamd en de waarde verhoogd

Mijn naam is Heine Tolsma. Ik ben 82 jaar en woon met veel plezier in Nij Beets. Een paar jaar geleden besloot ik mijn huis duurzamer te maken en kocht ik 6 zonnepanelen. Dit was een goede keuze, want niet veel later stegen de energie- en gasprijzen sterk. Daarom zette ik mijn thermostaat lager en gebruikte ik een elektrisch kacheltje om extra te verwarmen. Hierdoor verbruikte ik veel minder gas, ongeveer 1200 m³ per jaar.

Mijn huis is niet goed geïsoleerd. Het is gebouwd in 1976 en er zit bijna geen isolatie in de muren en de vloer. In het dak zit een dun laagje isolatie van 4-5 centimeter. Ik heb zelf de plafonds boven de slaapkamers geïsoleerd.

Ik wil mijn huis graag duurzamer maken, maar alleen als het huis daardoor meer waard wordt. Via de gemeente kon ik meedoen aan een project genaamd 'Lokale Aanpak Isolatie'. Er is een rapport van mijn huis gemaakt, waarin stond dat ik mijn het beste mijn vloer en muren kon gaan isoleren. Ook zou ik enkele ramen met oud dubbel glas kunnen vervangen door HR++ glas.

Ik heb offertes aangevraagd bij een lokaal bouwbedrijf. Zij werken hiervoor samen met een natuurvriendelijk isolatiebedrijf. Het isoleren van mijn vloer met PUR kost € 1851,- en het isoleren van de muren kost € 1919,-. Deze maatregelen ga ik eerst uitvoeren.

Van de gemeente krijg ik een subsidie van € 2177,- en daarnaast kan ik vanuit de ISDE-subsidie € 1152,- terugkrijgen. Dat betekent dat ik de investering volledig kan betalen met subsidies en ik zelf bijna niets hoef te betalen. Hier ben ik erg blij mee!

Dankzij de hulp van energieverkenner Bas Tromp en de vrijwillige energiecoach die mij meerdere keren heeft bezocht, kan ik mijn huis verduurzamen en tegelijkertijd de waarde van mijn woning verhogen. Ik ben blij dat ik deze stap kan zetten en hoop dat anderen ook gebruikmaken van deze mogelijkheden.

Wilt u ook advies van de energiecoaches of -verkenners?

Voor advies op het gebied van het verduurzamen van uw huis kunt u contact opnemen met onze energiecoaches.

 Meer informatie

U kunt contact opnemen met onze energieverkenners via de onderstaande button:

Meer informatie