Op weg naar energiezuinig wonen in Nij Beets

Op weg naar energiezuinig wonen in Nij Beets

De energieprijzen zijn hoger dan ooit. We willen in 2050 van het gas af. Daarnaast is het voor het klimaat hard nodig om te verduurzamen. Drie goede redenen om uw woning aan te pakken. Maar hoe? Dat is een vraag waar veel mensen tegenaan lopen.

Dorpscoöperatie KRIGEL en de gemeente Opsterland gaan Nij Beets komende anderhalf jaar helpen om stappen te zetten in het verduurzamen van de woningen. Dit gaan we doen met informatiebijeenkomsten, persoonlijke advisering en andere activiteiten waar behoefte aan is. Misschien wilt u - door het delen van kennis en ervaring die u hebt opgedaan - uw buren/dorpsgenoten helpen.

Vragenlijst

We willen onderzoeken waar Nij Beets staat als dorp en waar behoefte aan is. Als eerste stap hebben wij een vragenlijst gemaakt. Wilt u deze uiterlijk 1 juli invullen? Het zou ons enorm helpen!

Het invullen kan anoniem. 

Vragenlijst invullen

Energiecoach worden?

Een energiecoach is iemand uit uw eigen dorp (of gemeente) die advies geeft over het verduurzamen van uw woning. De energiecoach doet dit vrijwillig en onafhankelijk. 

In de gemeente Opsterland zijn er al een aantal energiecoaches, maar in Nij Beets nog niet. Daarom zijn wij nog op zoek! Wij zorgen voor een opleiding en begeleiding. Wilt u zich aanmelden of hier meer informatie over? Mail dan naar energie@opsterland.nl

Dit project is een samenwerking tussen KRIGEL en de gemeente Opsterland.